Välkommen till matplatsen
Hej och välkommen till Matplatsen!
Alla äter mat, det kommer man inte ifrån. Men det verkar som att det finns mycket förlorade kunskaper. Som enkla saker om hur man tex förvarar mat på bästa sätt. Allt behöver inte stå i kylskåpet och vissa saker ska man inte ha i kylskåp om man vill att de ska hålla sig länge.
Jag tänkte gå genom lite om hur man lagrar och lagar mat på ett enkelt sätt. För matlagning behöver inte vara så krångligt. Det kan vara precis hur enkelt som helst. Det innebär inte att det behöver vara svårt.
De recept som du finner här är saker som jag själv har lagat och provsmakat. Det är oftast vardagsmat, så det brukar vara billigt och enkelt. Men alltid(!?) gott.
Många av recepten tar dock tid, men inte nödvändigtvis energi. Tex tar min Chili con carne ungefär 16+ timmar.
På grund av att jag använder riktiga bönor som måste blötläggas dagen innan. Men det är inte svårare än att ha lite framförhållning och sedan röra om i grytan lite då och då när det kokar.
Men det finns även många snabba och enkla recept för dom dagarna jag inte orkar laga något. Vad sägs om en komplett måltid som är klar på lika lång tid som att koka upp vattnet? Och ungefär lika ansträngande.
Jag hälsar dig välkommen och hoppas att du får inspiration av det jag skriver om.
Hälsningar
Peter